Termeni si conditii

Acest site web (numit in continuare "SITE") este administrat de o societate comerciala (numita in continuare “SOCIETATEA”):


SOCIETATEA depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, SOCIETATEA precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori. De asemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SOCIETATE fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa SOCIETATEA face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.

SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. SOCIETATEA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri. 

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:
 
UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii SOCIETATII

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre SOCIETATE si CLIENT.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre SOCIETATE, prin care SOCIETATEA este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLINETUL este de acord sa efectueze plata acestora.

UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare. 
Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE, CONTRACTUL

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SOCIETATEA isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Daca SOCIETATEA confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea comenzii de catre SOCIETATE se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) sau telefonica din partea SOCIETATII catre CLIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

SOCIETATEA nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT. Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la emiterea facturii fiscale sau a bonului fiscal.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre SOCIETATE sau un furnizor al acestuia. 


OBIECTUL CONTRACTULUI. 

Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre SOCIETATE. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre SOCIETATE pe SITE.


PRETUL CONTRACTULUI. 

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre SOCIETATE, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, SOCIETATEA va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

Nu se aplica TVA.


MODALITATEA DE LIVRARE

Produsele comandate se livreaza conform modalitatii de livrare aleasa de tine la inregistrarea comenzii.

Termenul de livrare prin curier rapid este de 24-48 de ore, in functie de localitatea de destinatie.

Costul de livrare este de 15 RON, indiferent de localitate (nu se percepe taxa pentru km suplimentari).MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. SOCIETATEA va emite catre CLIENT o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata in numerar: Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare, direct catre firma de curierat pe baza de chitanta.

Ordin de plata: Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de SOCIETATE, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari. Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii. 

In afara de cazul in care este agreat de SOCIETATE si CLIENT diferit, SOCIETATEA se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre CLIENTI in momentul predarii acestora catre curier, pe baza de contract, sau catre reprezentantul CLIENTULUI.

SOCIETATEA va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

SOCIETATEA va efectua livrarea produselor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei.

Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferata CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

SOCIETATEA respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor si se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra ofertei de produse si politica firmei.SOCIETATEA nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.


POLITICA DE RETURNARE

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de client.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47): pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte. Tinand cont de acest aspect, dispozitivele ce prezinta mai mult de 1 ora timp de convorbire inregistrat nu se pot returna. In cazul in care se constata ca produsul returnat a fost utilizat mai mult de o ora, timp mai mult decat suficient pentru probe si verificari, acesta va fi returnat clientului pe cheltuiala acestuia.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. Pentru dispozitivele care sunt returnate in alta stare decat cea initiala, se poate percepe o taxa pentru readucerea sa la stadiul in l-ai primit. Aceasta taxa variaza intre 20 si 200 lei, in functie de operatiunile ce trebuiesc efectuate. Pentru a evita aceasta taxa, te rugam sa trimiti produsul exact asa cum l-ai primit, cu toate sigiliile si tiplele intacte, cu toate accesoriile comandate (baterii, cartela SIM, incarcator, etc), cu parolele sau eventuale coduri dezactivate, cu memoria interna goala. Pentru acele dispozitive pentru care este necesara interventie software pentru readucerea la starea initiala, se percepe o taxa de 50 de lei ce va fi retinuta din suma totala.

Conform art.16 (e) din OUG 34/2014, sunt exceptate de la retur din motive de igiena castile intra auriculare. Castile de copiat NU SE POT RETURNA! In cazul in care doresti sa returnezi un sistem de copiat ce are in componenta o casca se va retine din valoarea totala contravaloarea castii (130 lei) si se va returna doar contravaloarea dispozitivului de copiat. De asemenea, conform art.16 (c) din OUG 34/2014, sunt exceptate de la retur produsele realizate pe baza de comanda.

Costurile de transport aferente returului sunt de 20-50 de lei, in functie de firma de curierat aleasa de tine, si se vor achita in momentul in care expediezi produsul catre noi. In cazul in care nu doresti sa achiti costul de transport la expedierea coletului, iti vom refactura costul de transport pentru expeditia retur si vom retine suma respectiva din valoarea returnata.

Produsele trimise fara transmiterea in prealabil a unei cereri de retur vor fi returnate clientului.

Procedura de returnare: 

  1. Trimite cererea de retur in scris, pe adresa de email contact@sistemedecopiat.com sau completeaza formularul de retur de pe site. Cererea trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu: numele de pe care s-a facut comanda, produsul pe care doresti sa il returnezi si contul bancar in care doresti sa iti returnam banii. Vom analiza cererea iar daca totul este in regula, iti vom comunica adresa de returnare.
  2. Odata ce ai primit acceptul nostru pentru retur si adresa de returnare, ambaleaza produsul corespunzator, astfel incat sa nu fie deteriorat pe parcursul transportului si expediaza-l prin curier rapid catre noi, in termen de maxim 14 zile de la data transmiterii cererii de retur. Produsele trimise catre noi la mai mult de 14 zile de la transmiterea cererii de retur vor fi refuzate la curier. Poti folosi orice firma de curierat rapid. Din motive logistice independente de vointa noastra, nu putem primi colete expediate prin Posta Romana.
  3. De indata ce produsul ajunge la noi, acesta va fi verificat, vor fi intocmite documentele de retur si ti se vor returna banii in contul specificat in cererea de returnare.

Intervalul de timp din momentul in care primim cererea de retur pana iti transferam banii in cont nu va depasi termenul legal de 14 zile.

Prin completarea formularului de retur sau prin transmiterea cererii de retur prin email, clientul este de acord in totalitate cu prevederile politicii de retur.

Te rugam sa nu expediezi coletul cu ramburs, in caz contrar acesta va fi refuzat si se va intoarce la tine. Returnarea banilor se poate face numai dupa verificarea prealabila a produsului returnat.


GARANTIA PRODUSELOR

Toate produsele beneficiaza de garantie de conformitate de 24 de luni. Legislatia se acorda conform prevederilor OUG 140/2021. In cazul unor probleme aparute in perioada de garantie, produsul va fi reparat sau inlocuit cu unul nou identic sau cu caracteristici asemanatoare in termen de maxim 14 zile de la data primirii in service. 

Conform OUG 140/2021 art.11 alin.2, in cazul lipsei de conformitate constatate pe perioada de garantie, consumatorul are dreptul de a solicita in primul rand repararea produsului, apoi inlocuirea cu un produs identic sau cu unul cu calitati similare, daca reparatia nu a fost posibila, iar daca si numai daca nici reparatia nici inlocuirea nu sunt posibile, se vor returna banii.

Costurile de transport pentru solutionarea problemelor ce tin de garanie sunt suportate integral de catre noi. In cazul unei solicitari neintemeiate de acordare a garantiei, daca se constata ca defectul reclamat nu exista sau nefunctionarea reclamata s-a datorat nerespectarii instructiunilor de utilizare ale produsului, vom solicita clientului plata costului de transport tur-retur in valoare de 30 lei.  

Urmatoarele cazuri duc la pierderea garantiei:

  • defectiuni aparute prin nerespectarea instructiunilor de utilizare (ex. fortarea mufelor de incarcare, fortarea butoanelor, strangerea excesiva a capacului castii, introducerea cartelei SIM in pozitia gresita)

  • produsul a fost demontat si s-a umblat in interiorul lui
  • modificari neutorizate aduse sistemelor de copiat
  • lovituri, crapaturi sau alte urme de socuri mecanice
  • sisteme ce prezinta urme de contact cu lichide la interior


In cazul in care produsul este defect la primire, acesta va fi inlocuit imediat, complet gratuit, cu unul conform. 

Procedura de acordare a garantiei:

In cazul unei neconformitati aparute pe durata termenului de garantie, consumatorul va solicita printr-un mesaj scris (email, sms, whatsapp) solutionarea problemei. Societatea noastra va trimite un curier pentru a ridica produsul si va remedia problema complet gratuit, in termen de maxim 15 zile de la data solicitarii.


RASPUNDEREA SOCIETATII
SOCIETATEA nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE. 

SOCIETATEA nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.

SOCIETATEA nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre SOCIETATE a oricarei din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare.